Rezyserska wersja "Heleny"
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 30 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Velvet Crotch
|
Tytuł: Rezyserska wersja "Heleny" Napisane: 18 lutego 2008, 15:10 |
|
Dołączył(a): 24 listopada 2007, 16:02 Posty: 147 Lokalizacja: Łódź
|
_________________ So long...and goodnight...
|
|
| Góra |
|
 |
|
Angiee
|
Tytuł: Napisane: 18 lutego 2008, 15:23 |
|
Dołączył(a): 17 września 2007, 12:26 Posty: 689 Lokalizacja: Monroeville
|
Różnice są nie wielkie, ale widoczne. Nowe miny Gerarda  I nowe figury tancerzy.
Tylko, że na "Long ago" mi się Mikey wrył XD
|
 |
|
Astro_Zombies
|
Tytuł: Napisane: 18 lutego 2008, 15:26 |
|
Dołączył(a): 22 lipca 2007, 21:14 Posty: 204 Lokalizacja: Warszawa
|
|
A widziałem już dawno...i powiem że mi się podoba z tego powodu bo więcej jest tańca...:D..pierwsza zwrotka najbardziej się różni
i w sumie to taka wielka różnica...
|
|
| Góra |
|
 |
|
NAL
|
Tytuł: Napisane: 18 lutego 2008, 15:29 |
|
Dołączył(a): 17 maja 2007, 20:49 Posty: 845 Lokalizacja: nobody knows
|
|
Kiedyś widziałam i pamiętam, że takiej wielkiej różnicy nie dostrzegłam. Obie wersje są w porządku, ale raczej preferuję tą... hm, niereżyserską :P
_________________ "Wielu ludzi traktuje cię jak dziecko, więc musisz zachowywać się tak jak ono i wyrzucić telewizor przez hotelowe okno." - Gee
Nie każda kicia to PUSI-MIAŁ.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Dasieq
|
Tytuł: Napisane: 18 lutego 2008, 15:29 |
|
Dołączył(a): 31 października 2007, 10:30 Posty: 1155 Lokalizacja: Hell
|
|
hmm...no ciekawe xD rzeczywiście są różnice :)
_________________ "Kobieta powinna być na tyle wykształcona, żeby przyciągnąć głupich mężczyzn i na tyle wulgarna, by kusić inteligentnych"
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" - J. Piłsudski
|
|
| Góra |
|
 |
|
ola_94
|
Tytuł: Napisane: 18 lutego 2008, 15:44 |
|
Dołączył(a): 16 maja 2007, 16:23 Posty: 1337 Lokalizacja: Bielsko-Biała
|
|
Nie wiem, która wersja lepsza. W tej są takie sceny, które mi sie bardzo podobają, ale zarówno takie, które mi się wcale nie podobają. Ale fajnie jest obejrzeć obie wersje. Jakby ktoś chciał kiedyś odtworzyć całą choreografie to ta wersja może być bardzo pomocna.
|
|
| Góra |
|
 |
|
bebok
|
Tytuł: Napisane: 18 lutego 2008, 15:52 |
|
Dołączył(a): 29 maja 2007, 14:33 Posty: 2251 Lokalizacja: Rybnik
|
|
heh widziałam już :P I powiem, że obydwie wersje mi się podobają :) Ale jestem przyzwyczajona jakoś do tej wersji zwykłej :P
_________________ "BiorącPodUwagęAspektyNormalności w dzisiejszymŚwiecieNawetNajbardziejNormalnaOsobaOkazujeSięNienormalnaGdyżRóżni się od innych tym,ŻeJestNormalna.WtedyLudzieMyśląCzyMówią"patrzJakaNienormalnaOnaJeZiemniakiNaObiad". Prof.Dr.Bebok
|
|
| Góra |
|
 |
|
Gocha_16
|
Tytuł: Napisane: 18 lutego 2008, 19:34 |
|
Dołączył(a): 31 grudnia 2007, 18:24 Posty: 334 Lokalizacja: Jastrzębie
|
|
oglądałam przed chwilą....obie wersje są moim zdaniem fajne..
|
 |
|
ditta
|
Tytuł: Napisane: 18 lutego 2008, 21:09 |
|
|
|
rany!! skąd oni tę wersję wytrzasneli?? jeszcze przed obróbką komputerową (część ławek jest jeszcze pusta). wiecie, to na prawdę jest żadkość, żeby takie klipy były udostępniane w internecie
_________________ semper in altum
|
|
| Góra |
|
 |
|
Betty Coltrane
|
Tytuł: Napisane: 18 lutego 2008, 22:29 |
|
Dołączył(a): 11 lutego 2008, 15:29 Posty: 6 Lokalizacja: Warszawa
|
|
Ahh, super, wcześniej nie widziałam tej wesji... No, w zasadzie jakiejś masakrycznej różnicy nie ma, no ale kilka nowych ujęć to też coś.
_________________ Matura, Matura ^^ Jest tak cudownie że chyba się zastrzelę.
|
|
| Góra |
|
 |
|
v.way
|
Tytuł: Napisane: 18 lutego 2008, 22:33 |
|
Dołączył(a): 25 maja 2007, 18:09 Posty: 1054 Lokalizacja: Bielsko-Biała
|
Rzeczywiście są różnice, najlepsze są te niezapełnione ławki ^^ I niektóre miny Gerarda - jak zwykle rozwalające. Niektóre sceny z tańcem są fajne, ale dobrze, że część wycięli. Bo np. ta co się tak pochylają mimowolnie skojarzyła mi się z Michaelem Jacksonem. xD A to chyba nie te klimaty. xD
I tak jak Ditta powiedziała - mamy szczęście, że coś takiego w ogóle jest dostępne w necie. 
_________________ >>> Punk Cabaret is Freedom!!! <<<
'Albo mocniej pada albo jestem zwariowana!' by Acze <3 <3 <3
|
|
| Góra |
|
 |
|
darka
|
Tytuł: Napisane: 19 lutego 2008, 14:29 |
|
Dołączył(a): 3 listopada 2007, 21:57 Posty: 534 Lokalizacja: Lubin
|
|
fajna wersja;) jest znacznie więcej tańca i wydaje mi się, że jest tez więcej Franka.
_________________ "On robi Bogów z naszych śmieci"
I'm Andy Warhol's kid ;]
|
|
| Góra |
|
 |
|
Rebel_Kid
|
Tytuł: Napisane: 20 lutego 2008, 09:00 |
|
Dołączył(a): 28 czerwca 2007, 18:22 Posty: 1978 Lokalizacja: Kraków
|
najlepsze są te niezapełnione ławki
później je zapełnili komputerowo w oficjalnej wersji ;). Podoba mi się ta wersja, jest dużo więcej tańca i hm no Gee robi więcej śmiesznych min. Nie jestem do niej przyzwyczajona, ale na pewno zrobiła n mnie pozytywne wrażenie.
_________________ za stara jestem na takie zabawy;)
|
|
| Góra |
|
 |
|
phantom93
|
Tytuł: Napisane: 20 lutego 2008, 15:21 |
|
Dołączył(a): 12 listopada 2007, 19:40 Posty: 148 Lokalizacja: Płock
|
|
W tej wersji łatwiej można zrozumieć sens tego teledysku, bo więcej jest Gerarda. O wiele łatwiej jest załapać np. że Gee jest tam pastorem. Bo chyba jest? Przynajmniej tak to zrozumiałam, bo on tam stoi na tym balkoniku... Jeżeli nie jest, to proszę mnie zlinczować.
_________________ "I pomarli oboje, bez pieszczoty, bez grzechu,
Bez łzy szczęścia na oczach, bez jednego uśmiechu." - Bolesław Leśmian "Dwoje ludzieńków"
Się recytowało w podstawówce, się nagrodę wygrało... ^^
|
|
| Góra |
|
 |
|
Natalia
|
Tytuł: Napisane: 20 lutego 2008, 15:33 |
|
Dołączył(a): 12 kwietnia 2007, 16:49 Posty: 1721 Lokalizacja: Kraków
|
no skoro stoi tam gdzie stoi ksiądz w kościele i "nakazuje" ludziom wstawać i siadać, to możliwe , że jest, ale ja sie w sumie nigdy nad tym nie zastanawiałam ;) Tylko dlaczego nie ma koloratki? A poza tym w sumie ksiądz trumny nie nosi
A tak w ogóle to podoba mi sie ta wersja...bardziej niż oficjalna? Nie wiem, musiałabym jeszcze pare razy obejrzec i porównać z oficjalną.
_________________ You Rock My World.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Astro_Zombies
|
Tytuł: Napisane: 20 lutego 2008, 18:57 |
|
|
|
Zapewne on wygłasza mowę pożegnalną...a to że wymachuje tak łapami aby wstali śpiewali i usiedli czy co tam jeszcze robili to tylko taki smaczek..."Bo tak ładnie wygląda"...
|
|
| Góra |
|
 |
|
AnnC.
|
Tytuł: Napisane: 21 lutego 2008, 13:48 |
|
Dołączył(a): 25 maja 2007, 23:20 Posty: 2927 Lokalizacja: Wonderland
|
|
...Łej za szeroko w zwrotce paszczę otwiera, czyż nie? xD a może mi się zdaje, bo dawno Helenki nie oglądałam *rozczula się*
ale mimo wszystko fajne, podoba mi się xD
_________________ i'll be there as soon as i can, but i'm busy mending broken pieces of the life i had before muserka
|
|
| Góra |
|
 |
|
mcrfan15
|
Tytuł: Napisane: 21 lutego 2008, 17:15 |
|
Dołączył(a): 2 lutego 2008, 00:02 Posty: 1856 Lokalizacja: matko bosko czenstochosko oessu majne boże
|
|
AnnC., to jest fakt, ale on ma tak zawsze. Ile razy widzę jak się drze to przychodzi mi do głowy, jak się rozdziawi, to ja tak nie potrafię.
A wracając do tej wersji to nie wiem czy bardziej mi się podoba czy mniej. Dla mnie przekazują taki sam charakter i nie ma wielkiej różnicy jak dla mnie. Obydwie lubię.
_________________ Siabadaba - tak o mnie mówią <faja>
|
|
| Góra |
|
 |
|
Ash
|
Tytuł: Napisane: 22 lutego 2008, 14:55 |
|
Dołączył(a): 12 października 2007, 16:29 Posty: 226 Lokalizacja: new jersey
|
|
Fajnie, że jest tam więcej ujęć na tańczące postaci, ale uważam, że oficjalna wersja jest ciut lepiej dopracowana.
_________________ 'Oh, how wrong we were to think
That immortality meant never dying'
|
|
| Góra |
|
 |
|
mcrfan15
|
Tytuł: Napisane: 22 lutego 2008, 16:37 |
|
Dołączył(a): 2 lutego 2008, 00:02 Posty: 1856 Lokalizacja: matko bosko czenstochosko oessu majne boże
|
|
Ash, może nie tyle lepiej dopracowana, co bardziej się do niej przyzwyczailiśmy i wydaje się nam "właściwsza", trochę bardziej naturalna.
Jeszcze raz przeanalizowałam obie wersje i dalej nie potrafię powiedzieć, która jest fajniejsza. Chyba wolę oficjalną.
_________________ Siabadaba - tak o mnie mówią <faja>
|
|
| Góra |
|
 |
|
mcr-ara
|
Tytuł: Napisane: 22 lutego 2008, 17:52 |
|
Dołączył(a): 14 lutego 2008, 17:22 Posty: 314 Lokalizacja: lubelskie?!
|
Ale fajoooooooooowa wersja  Nowe ujęcia z Gee są świetne, w ogóle to jest różnica w dźwięku i obrazie, minimalna, ale jest. Rewelacją są nowe scenki tańczone  PIęKNE, SERIO 
_________________ our lady of sorrows
|
|
| Góra |
|
 |
|
Astro_Zombies
|
Tytuł: Napisane: 22 lutego 2008, 23:52 |
|
|
|
Różnica w dźwięku i obrazie jest dlatego bo jest to wersja reżyserska...czyli nie jest odpicowana
|
|
| Góra |
|
 |
|
ChemicaLara
|
Tytuł: Napisane: 23 lutego 2008, 19:11 |
|
|
|
Bardziej podoba mi się ta reżyserska wersja;), ale ta normalna też nie jest zła, bo w końcu tak bardzo się nie różnią. Rozwaliły mnie te puste ławki - w "makingu" była właśnie o tym mowa(że ludzie są skopiowani komputerowo). Poza tym podobał mi się ten taniec i kilka innych ujęć;). Zgadzam się, że to rarytas xD w sumie mogą to zdjąć z YT... Trzeba zapisać xD.
_________________ :>
|
|
| Góra |
|
 |
|
Nataljja
|
Tytuł: Napisane: 2 marca 2008, 10:17 |
|
Dołączył(a): 17 czerwca 2007, 16:18 Posty: 598 Lokalizacja: Kraków
|
|
Z lekkim opóźnieniem , ale obejrzałam i podoba mi sie. Jest o wiele więcej tańca, a to duża zaleta ;)
_________________ ''Artysta musi umieć przekonać ludzi do szczerości swoich kłamstw"
Pablo Picasso
|
|
| Góra |
|
 |
|
NAtikA
|
Tytuł: Napisane: 2 marca 2008, 12:43 |
|
|
Nie widziałam tego wcześniej, dlaczego?  Wolę oficjalą wersję, jestem do niej przyzwyczajona  Nie podoba mi się ten układ tancerzy.
_________________ Cold hard bitch!
Just a kiss on the lips
And I was on my knees
I'm waiting, give me.
Jet - Cold Hard Bitch
|
|
| Góra |
|
 |
|
Hayley
|
Tytuł: Re: Rezyserska wersja "Heleny" Napisane: 7 marca 2010, 09:34 |
|
|
|
Sorry, że odnawiam temat, ale mam pytanie: Czy ktoś ma może działający link do tego? Bo bardzo chciałabym to zobaczyc, a ten link już nie działa :(
| Góra |
|
 |
|
olusqaa
|
Tytuł: Re: Rezyserska wersja "Heleny" Napisane: 7 marca 2010, 10:34 |
|
|
|
Ja gdzieś miałam zapisane ale teraz nie mogę znaleźć. Poszukam. ; )
_________________ Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inna, a ja śmieję się z was, bo wszyscy jesteście tacy sami..!
|
|
| Góra |
|
 |
|
klaudynka21
|
Tytuł: Re: Rezyserska wersja "Heleny" Napisane: 9 marca 2010, 17:17 |
|
|
|
| Góra |
|
 |
|
violqa
|
Tytuł: Re: Rezyserska wersja "Heleny" Napisane: 9 marca 2010, 23:45 |
|
Dołączył(a): 19 marca 2009, 00:53 Posty: 54 Lokalizacja: Myślenice
|
|
oj dzięki, Ci przeogromne za ten link, dobry człowieku ^^
hmmm, właśnie co dopiero oglądnęłam i stwierdzam, że obie wersje są super, każda ma swoje plusy i minusy, ale chyba jednak wolę wersję oficjalną, w tej reżyserskiej obrazy za szybko się zmieniają co mnie nieco denerwuje, bo ja lubię sobie popatrzeć ;p ;p
|
|
| Góra |
|
 |
|
Hayley
|
Tytuł: Re: Rezyserska wersja "Heleny" Napisane: 10 marca 2010, 08:03 |
|
|
|
Dziękujemy ^^ Mnie sie podobają obie wersje. Sama nie wiem, która bardziej. W tej reżyserskiej pokazują więcej min Gerarda, ale tak jak powiedziała violqa, obrazy się bardzo szybko zmieniają.
| Góra |
|
 |
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość
|